Skip to content

Tájékoztatás a dunakiliti Kossuth utcai út- és járdafelújításhoz kapcsolódó tudnivalókról

Tisztelt dunakiliti, tejfaluszigeti és feketeerdei Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy Dunakiliti Község Önkormányzata útfelújítást végez az 1408. sz. úton a Kossuth u. 2-54. sz. közötti szakaszon (a Szabó-kereszttől a Mozi közig).

Az útfelújítás időpontja: 2020. július 28-31. (kedd-péntek)

  • július 28. (kedd) 7.00-18.00 között az útfelület felmarása várható félpályás közlekedési lehetőséggel
  • 2020. július 29-30. (szerda-csütörtök) Aszfaltozás 6 méter szélességben teljes útzárral és terelőút kijelölésével a Rajkai út-Diós utca-Kertekalja útvonalon a Faluközpont irányából, ennek fordított sorrendje a falu bevezető szakaszától. (Az útzár július 29-én reggel 7 órától várható.).
  • július 31. (péntek) Tartaléknap (Rossz időjárási viszonyok vagy egyéb tényező esetén) Ezen a napon, amennyiben szükséges a teljes útzár előreláthatólag 19.00 óráig tart.
  • FONTOS az autóval közlekedő lakosok számára, hogy az útfelújítás nyomán július 29-én reggel 7 órától július 31-én este 7 óráig zsákutcák lesznek az alábbiak:

MOZI KÖZ teljes hosszában

KOVÁCS KÖZ a Kisfaludy utca és Kossuth utca közti szakaszon

PETŐFI UTCA a Kisfaludy utca és Kossuth u. közti szakaszon

  • FONTOS az autóbusszal közlekedő lakosok számára, hogy 2020. július 29-31. között az autóbuszok nem érintik a Kovács közi buszmegállót. Tehát fel- és leszállási lehetőségre a Faluház, ill. a Kisfaludy utca melletti buszmegállóban lesz mód minden járat esetében.

Tájékoztatom Önöket arról is, hogy a járdafelújítás a Kossuth u. 2-52. között a Dekor Térkő Kft. kivitelezésében 2020. aug. 10-én kezdődik a Kossuth u. 2-től (Faluvégtől) és várhatóan egy hónapig tart, mely ugyancsak közlekedési nehézségeket okozhat.

Kérjük a feketeerdei lakosokat, hogy július 28-31. között Rajka vagy Dunasziget irányában lehetőleg ne a Dunakilitin átvezető utat használják, ill. csak nagyon fontos ügyekben keressék fel Dunakilitit.

Dunakiliti, 2020. július 24.

Kovács Andor Tamásné sk. polgármester

Novák András sk. polgármester

dr. Odonics Aliz sk. jegyző